Energiakourat

Energiakourat

Axer energiakourien ominaisuuksia

 

Valikoimastamme löydät eri kokoisia energiakouria alle 12-tonnisiin sekä yli 12-tonnisiin kaivinkoneisiin. Pienimpiinkin energiakouriin on valmistettu oma sylinteri, joka takaa optimaalisen katkaisugeometrian ja tehon, ja suurin kouramme on suunniteltu Euroopan isolle puustolle jopa yli 30 tonnin koneisiin. Järeimpien energiakourien vahvistetut rungot, käpälät, tapit sekä lisätty katkaisuvoima takaavat, että energiakoura soveltuu erittäin massiivistenkin puiden poistoon helposti.

 

Energiakouramme on saatavilla sekä pultatulla terällä varusteltuna K-mallina että patentoidulla sisään vedettävällä katkaisuterällä varusteltuna L-mallina. Kaikissa energiakouramalleissa on karkaisemalla valmistettu katkaisuterä, joka on irrotettavissa ja vaihdettavissa.

 

Alle 12-tonniset  kaivinkoneet
< 9 t  250 mm

Axer 230 K

EDULLINEN MUTTA TEHOKAS ENERGIAKOURA

Lue lisää ›

< 12 t 280 mm

Axer 540 K

ENERGIAKOURA YLI 6 TONNIN KAIVINKONEISIIN

Lue lisää ›

< 12 t 280 mm

Axer 540 L

ENERGIAKOURA YLI 6 TONNIN KAIVINKONEISIIN

Lue lisää ›

Yli 12-tonniset kaivinkoneet
> 12 t 280 mm

Axer 650 K

ENERGIAKOURA YLI 12 TONNIN KAIVINKONEISIIN

Lue lisää ›

> 12 t 280 mm

Axer 650 L

ENERGIAKOURA YLI 12 TONNIN KAIVINKONEISIIN

Lue lisää ›

> 12 t 350 mm

Axer 650 HD K

JÄREÄ ENERGIAKOURA YLI 12 TONNIN KAIVINKONEISIIN

Lue lisää ›

> 12 t 350 mm

Axer 650 HD L

JÄREÄ ENERGIAKOURA YLI 12 TONNIN KAIVINKONEISIIN

Lue lisää ›

> 12 t 400 mm

Axer 800 HD K

JÄREIN ENERGIAKOURA AXERILTA

Lue lisää ›

> 12 t 400 mm

Axer 800 HD L

JÄREIN ENERGIAKOURA AXERILTA

Lue lisää ›

Axer energiakoura on alansa pioneerituote

 

Energiakourillamme on jo pitkä historia. Olemme toimineet metsäalalla jo vuosikymmeniä. Tämän ansiosta energiakouramme ovat käyneet läpi pitkän tuotekehityksen ja hioutuneet vastaamaan vaativintakin käyttöä. Energiakourien valmistuksessa käytämme ainoastaan parhaita materiaaleja sekä valmistusmenetelmiä.

 

Kaikissa energiakourissamme on esimerkiksi karkaistu katkaisuterä, joka on irrotettavissa ja vaihdettavissa. Katkaisusylinterit ovat omaa tuotantoa ja ovat suunnitellut juuri kyseiseen energiakouran malliin, mahdollistaen optimaalisen katkaisutapahtuman ja katkaisuvoiman.

 

Energiakouramme ovat

  • Kotimaisia alan pioneerituotteita.
  • Kehitetty vuosikymmenten kokemuksella.
  • Valmistettu laadukkaasti, nerokkaan yksinkertaisesti ja alan johtavista komponenteista.
  • Huippuluokkaa niin suunnittelultaan, käytettävyydeltään kuin materiaaleiltaan.
  • Varustettu omaa tuotantoa ja suunnittelua olevalla katkaisusylinterillä.
  • Suunniteltu aina asiakkaan tarpeeseen.
  • Jälleenmyynnissä kattavasti ympäri Eurooppaa.
  • Saatavilla pieniin, keskikokoisiin ja suuriin kaivinkoneisiin.

Mihin energiakouraa voidaan käyttää?

 

Energiakouria käytetään laajasti erilaisissa työtehtävissä, erityisesti kaivinkoneiden lisävarusteena. Energiakoura on omiaan metsien harvennuksessa, ongelmapuiden kaadossa, maisemoinnissa sekä tuhojen ja suurten tonttien raivaamisessa. Energiakoura, joka tunnetaan myös energiapuukourana, on tarkoitettu erityisesti energiapuun kaatamiseen ja keräämiseen metsistä, peltojen ja teiden reunoilta sekä asuinalueilta, joissa ongelmapuiden poisto on tarpeen. Lisäksi energiakouraa voidaan käytettää viheralueilla puuston ja pensaikkojen hoitoon sekä kitkemiseen, kuormaukseen ja myös normaalina kourana.

 

Energiakouran toiminta lyhyesti

 

Energiakouran toiminta perustuu hydrauliseen voiman siirtoon, jossa leukojen ja leikkuuterän yhteistyö mahdollistaa puun katkaisemisen. Energiakouran suuri katkaisuvoima mahdollistaa, että isoimmatkin puut saadaan ongelmitta poikki. Karkaistu katkaisuterä, hyvä ote puusta ja oikein mitoitettu, omaa tuotantoamme oleva katkaisusylinteri takaavat ongelmattoman toiminnan järeissäkin metsissä.

 

Energiakoura puristaa puunrungon terää vasten ja katkaisee sen puristamalla. Energiakouran pääkomponentteja ovat runko, leuat, leikkuuterä, hydrauliikka ja kiinnikkeet. Kouran runko on vahvaa rakennetta ja se kestää suuria rasituksia. Leuat pitävät puun paikoillaan ja painavat sitä leikkuuterää vasten.


Axer energiakourien irrotettava katkaisuterä kestää suurta rasitusta ja se on helppo huoltaa. Rakenne on erityisen kestävä. Pikakiinnike on helposti vaihdettavissa, joka tarjoaa mahdollisuuden soveltaa samaa energiakouraa erilaisissa ja kokoisissa kaivinkoneissa. Lisäksi meillä on kouriimme laaja valikoima erilaisia lisävarusteite esimerkiksi kerääjä, rotaattori, kallistus ja karsintaterät. Näin energiakoura sopeutuu eri työskentelytarpeisiin, parantaa työn tehokkuutta sekä mahdollistaa kouran asentamisen eri konemalleihin.

 

Etsitään energiakouristamme juuri sinun tarpeisiisi sopiva ratkaisu

 

Axer energiakoura on pitkän historiansa aikana kehittynyt tuotteeksi, jota on saatavilla jo yli 20 eri maassa. Vaikka tuotteen suosio on kasvanut, käyttötarkoitukset laajentuneet ja jälleenmyyjät lisääntyneet, valmistuksessa panostetaan yhä samaan ylivertaiseen laatuun kuin ensimmäisessäkin Axer energiakourassa.


Energiakouriemme jatkuva tuotekehitys, valmistus sekä asiakaskokemuksen ylläpito ja parantaminen jatkuvat edelleen – joustavuus, yhteistyö ja halu tarjota asiakkaille alan paras tuote ovat toimintamme tärkeimmät arvot. Ota yhteyttä ja kerro tarpeistasi! Vastaamme mielellämme kysymyksiin ja autamme etsimään valikoimastamme sopivan energiakouran sekä mahdolliset lisävarusteet sinun tarpeisiisi.

Ota yhteyttä